Ηλεκτρονικές άδειες

  • 16 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησε χτες, Δευτέρα 15/10/2018 η επίσημη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Η χρήση του πλέον είναι υποχρεωτική για τις άδειες Κατηγορίας 3 στις οποίες περιλαμβάνονται και οι κατοικίες, ενώ θα μεσολαβήσει ένα επιπλέον μεταβατικό στάδιο για εκείνες των κατηγοριών 1 και 2 έως την 1/12/2018.

Επισημαίνεται ότι στην Κατηγορία 3, ο συντονιστής μηχανικός θα μπορεί να εκδώσει ο ίδιος την οικοδομική άδεια μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, ανεβάζοντας το σύνολο των απαιτουμένων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και την έγγραφη βεβαίωση της ΥΔΟΜ για τους όρους δόμησης και για τις τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις από άλλους φορείς, στην περίπτωση που δεν έχει προηγηθεί προέγκριση της αδείας.

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον Υπουργό του Υ.Π.ΕΝ. και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., έγινε παρουσίαση των λειτουργιών της πλατφόρμας (για τους μηχανικούς και για τις ΥΔΟΜ) και όπως αναφέρθηκε, στις πρώτες ώρες λειτουργίας του υποβλήθηκαν 292 αιτήματα.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι σύντομα θα δημοσιευθεί και η Υπουργική απόφαση καθορισμού των δικαιολογητικών των εργασιών μικρής κλίμακας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφηκε επίσης χτες 15/10 και αναμένεται σύντομα η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ.

Επιστροφή